Flybilletter | MC/billeje | Top attraktioner | Shopping | Restauranter | Golf | Strande | DiverseDansk | English

MC/billeje


At have en bil i USA er et must. Busser forefindes, men sjældent fra dør til dør og afstandene er store, taxaer forefindes også, men en bil er nødvendig til stort set alt, når du skal udenfor Resort'et. Til gengæld koster f.eks. en Ford Focus kun fra ca. kr. 150,- at leje pr. dag, alt inkl. Så alt andet end at leje en bil kan sjældent betale sig. Vi har eks. lejet en Dodge Grand Caravan, til 7-personer, med fri km., alle forsikringer, een tank benzin og tre chauffører til i alt kr. 4.200,- for 16 dage i maj måned, 2013.

Bilerne lejes typisk med ubegrænset antal km. og de er som standard udstyret med automatgear. Vær opmærksom på at købe en udvidet forsikring, en rigtig god idé i USA, hvis uheldet er ude. BEMÆRK at internationalt kreditkort er et krav for at kunne leje en bil.

BEMÆRK i øvrigt at chaufføren skal være min. 25 år og have haft kørekort i min. et år. Det er muligt for 21-24 årige at leje biler i USA, men af hensyn til forsikringen så opkræver udlejningsfirmaerne et tillæg på ca. 25$ pr. døgn (= relativt dyrt). Er der flere chauffører koblet på bilen, så skal det typisk være personen mellem 21 og 24, der står som lejer. Ægtefæller kan registreres UB, mens der er tillæg for andre ikke familiemedlemmer. Et internationalt kørekort er ikke nødvendigt i USA, når blot teksten på det alm. kørekort også står på engelsk.

Biler kan lejes med fuld tank og afleveres med en tom tank, hvilket er nemmest både ved ankomst og afgang. Og husk i øvrigt, at når man tanker benzin i Florida, så skal du ind og betale i butikken først, og derefter går du ud og tanker. Og selvom amerikanerne synes at benzinpriserne er "vanvittigt høje", så koster en liter benzin altså kun ca. 8 kroner i Florida.

Husk at oplyse fly nr. til udlejningsfirmaet, så risikerer du ikke at stå uden bil, hvis flyet er forsinket. Leje af GPS koster ca. 12-15 dollars pr. dag. Herudover kan børnesæder forudbestilles, men det vil være billigere at køre i WalMart og købe både GPS (fra 89$) og børnesæderne selv (fra 30-40$).

I USA er Interstate veje og Highways gratis at køre på, hvorimod der på bl.a. rute 417, 429 og 528 omkring Orlando skal betales vejtold under navnene; E-Pass og Sunpass. Det er småbeløb, typisk mellem 1 - 3$ pr. gang, så i stedet for at holde styr på mønter og holde i kø for betaling, tilbyder nogle udlejningsfirmaer et ”E-pass”.

Det forudsætter blot at bilen er tilmeldt ordningen, så kan du benytte ekspresbanerne og køre lige igennem. Hver gang et toldsted passeres, tages der et billede af nr. pladen og ca. 1 - 2 uger efter du er kommet hjem, trækkes det samlede vejtold beløb på kreditkortet. Det koster ca. 2,5$ pr. dag at benytte plus selve vejtolden.

www.avis.dk
Det næststørste amerikanske udlejningsbureau med det berømte slogan "We try harder". Avis kører jævnligt kampagnepriser på billeje i udlandet, og så har de en veludviklet dansksproget online-booking, hvor du selv kan søge efter biler og foretage din booking. Avis tilbyder i øvrigt at ægtefællen kan registreres som fører uden ekstra omkostninger - ellers koster det 55$. Ved Avis kan og "bør" man tegne følgende forsikringer: LDW, ALI, PAI og evt. PEP. Alle Avis biler er desuden tilmeldt E-pass ordningen.

www.alamo.com
Alamo går målrettet efter kør-selv-turister. I USA og Canada opererer Alamo med begrebet Alamo Gold, der inkluderer fri kilometer, alle forsikringer, lufthavnsskatter, op til tre førere samt første tank benzin.Vi kan varmt anbefale at leje bil direkte igennem AutoEurope. De er ikke så kendte, men de leverer udlejningsbilerne til mange af de store biludlejningsfirmaer. Her kan du søge på afhentnings- og afleveringssted, angiv lejeperioden og så har du mulighed for at vælge ud fra et meget bredt udvalg af biler i alle priskategorier.

AutoEurope er, ud fra vores erfaringer, pt. de billigste mht. biludlejning i Florida. Når du har lavet en booking på deres hjemmeside, så sender de en voucher til det udlejningsfirma, hvor bilen kan afhentes (det kan så være Dollar, Alamo, Hertz, Avis m.fl.). De har i øvrigt en meget fin prisgaranti, der gælder fra bilen er booket og helt indtil 48 timer før ankomst, ligesom lejen også kan ændres og/eller annulleres indtil 48 timer før. Og hold også øje med AutoEuropes egne tilbud, for deres prisgaranti gælder også dem selv, blot du gør opmærksom på det. Det er i øvrigt nemmest at maile til dem, og du kan skrive til dem på dansk, for de har danskere siddende i deres support. Det kan dog gå hurtigere med at få svar, hvis du skriver på engelsk.

Vil du gerne have yderligere information og læse mere om stort alle de biludlejningsselskaber, der kan benyttes i USA, så kan vi anbefale at du tjekker Highways-USA.com. Her finder du detaljerede beskrivelser af selskaberne, som løbende bliver opdateret. USA er både Guds - og bilernes - eget land, så der er mange muligheder!

Lej en Harley-Davidson

Hvorfor ikke udleve drengedrømmen og leje en Harley-Davidson et par dage - eller tre? Og der er rig mulighed for at konen / kæresten kan leje sin egen motorcykel, eller blot sidde bagpå. Og er I flere familier af sted på ferie, så giv mændene / drengene ”fri” en dag eller to til at cruise på highways’ene!

En af de helt store Harley-Davidson events i Florida er uden tvivl de halvårlige Daytona "H-D Bike Week”. "Bikeweek" eller "Biketober" afholdes i marts og oktober måneder, og siden starten i 1937 er det vokset til et af verdens største motorcykeltræf, med bl.a. motorcykelløb på Daytona International Speedway. I Daytona kan du også besøge en af USA’s største Harley-Davidson dealere; Bruce Rossmeyer på Ormond Beach.

Der er flere muligheder for at leje en Harley-Davidson i Orlando, og det udlejningssted der ligger nærmest Paradise Palms Resort er Harley-Davidson dealeren på Highway 192 – se ruteplan her. Og du kan se meget mere info om leje, priser, modeller m.m. her -> Harley Orlando.

Priserne starter ved ca. kr. 600,- pr. dag afhængig af antal dage og hvilken model du lejer. Kravene er at du skal være mindst 21 år gammel og selvfølgelig have et gyldigt kørekort til motorcykel. Af andre udlejningsmuligheder i Orlando kan nævnes Eaglerider og Stormy Hill Harley-Davidson i Clermont.

Og endelig kan du også søge mere inspiration på Harley-Davidson Club of Denmark hjemmeside. Vi hører gerne om jeres erfaringer med motorcykelleje, turer, events m.m.