Flybilletter | MC/billeje | Top attraktioner | Shopping | Restauranter | Golf | Strande | DiverseDansk | English

Top attraktioner


Én af de væsentligste grunde til, at Orlando er blevet til en turistmagnet med op i mod 60 mio. turister hvert år, kan tilskrives Walt Disney, der for over 40 år siden, den 1. oktober 1971, åbnede den 1. temapark; Magic Kingdom.

Med de løbende udvidelser består det 120 km2 store Disney område nu af seks separate temaparker, Disney Springs og otte store resort hoteller opbygget omkring hver deres eget tema. I modsætning til Disneyland i Californien og Paris, der ”kun” består af en enkelt park, så er Disney World helt bogstaveligt sin egen verden.

Billetterne kan købes i mange forskellige kombinationer, der giver adgang til flere af Disney parkerne, de første tre dage i parkerne er de dyreste, men herefter er ekstra dage meget billige. Kom tidligt når parkerne åbner, for afhængig af den enkelte park, er der masser af shows at se og forlystelser at prøve på bare een dag.

VIGTIG UPDATE pr. april 2022; BEMÆRK at pga. Corona restriktioner, så har Disney World indført en begrænsning på antal besøgende pr. dag. Dvs. at man efter køb af billetter SKAL booke en bestemt dag (eller flere dage) til besøget. OG BEMÆRK også at Magic Kingdom kan være booket i op til 14 dage frem, så det betyder reelt, at man SKAL booke datoen allerede INDEN afrejsen til Orlando, for at være sikker på, at parkerne er ledige. Det samme er gældende for Universal Studios og Islands of Adventure, men de er typisk kun booket 1-2 dage frem.

Walt Disney World

Walt Disney World består af seks separate parker:
 • Magic Kingdom
  Disneys ældste park med prinsesseslottet, en fantastisk park specielt for de mindste (ned til 4 år) med alle Disney figurerne, som vi kender dem med sjove forlystelser og fantastiske shows og optog. Her finder du Mickey Mouse, Frontierland, Tomorrowland med bl.a. Space Mountain, en indendørs rutsjebane og meget meget mere. Og husk at købe en bog til autograferne fra alle prinsesserne og Disney figurerne.
 • Epcot
  Epcot er en fremtidspark opbygget omkring 11 landeudstillinger, med udgangspunkt i de forskellige landes traditioner, bl.a. Norge, USA, Canada, Mexico, Frankrig, UK etc. Hver land har film, små shows, musik, underholdning og restauranter. Her finder du kun få forlystelser, eg. TestTrack, hvor man først designer en bil og derefter "test-kører" den, samt Mission: SPACE simulatoren med en tur til Mars (ikke for folk med hang til køresyge!). Bemærk at Epcot er mest interessant for voksne og større børn, og husk at blive til parken lukker kl. 21.00 med deres store lys, lyd og fyrværkerishow på søen.
 • Animal Kingdom
  Disneys zoologiske have med Livets Træ, hvor der er udskåret mere end 300 forskellige dyr og hvor historie-fortællinger kommer til live med sjov, eventyr og fantastiske dyr. Vi kan anbefale at se Lion King showet og Finding Nemo musicalen, og ikke mindst safarituren, der kører ud i dyreparken, så man kommer helt tæt på elefanter, giraffer, næsehorn etc.
 • Hollywood Studios
  Her er der igen masse af vilde forlystelser, også for de lidt større børn, og mulighed for at komme bag om filmscenen for se hvordan filmtricks og de fantastiske filmstunts bliver til. Denne park er en pendant til Universal Studios, som bestemt også er et besøg værd.
 • Typhon Lagoon
  Stor vandpark med vand-rutsjebaner, god ide som afveksling til de øvrige parker, hvor man her kan boltre sig i de mest vilde og sjove våde vandeventyrer.
 • Blizzard Beach
  Også en stor vandpark hvor man kan nyde Florida's første ski resort med slalom baner, bobslæde og sjove vandrutsjebaner. De to vandparker er i øvrigt de billigste at besøge til en dagspris a ca. 59$ pr. næse.
Og endelig så er der også ESPN Wide World of Sports Complex og Disney Springs (tidligere kendt som Downtown Disney), der er sin egen bydel (gratis adgang) med Disney butikker, markedspladser, Planet Hollywood, Cirque de Soleil, House of Blues, en kæmpe biograf, irske pubber, en Dinosaurus restaurant og klubber med diverse shows. Bemærk at Disney Springs igennem de sidste par år har udvidet (og stadig udvider) området betragteligt med masser af nye butikker og tre store 5-etages parkeringshuse med fri parkering. Kom endelig om aftenen om aftenen når der er lys og masser af musik i gaderne. Herfra kan du også hver aften se det store festfyrværkeri i Magic Kingdom, når parken lukker ca. kl. 23.00.

BEMÆRK at skulle vejret blive så dårligt, lige netop den dag du besøger parkerne i Disney World, at Disney er nødt til at lukke helt eller delvist ned for forlystelserne, samt aflyse shows og parader, så ér der mulighed for at få nye adgangsbilletter HELT GRATIS. Det kræver blot, at du selv gør opmærksom på det, dvs. du skal indscanne en kopi af adgangsbilletterne og maile dem til Disney, hvor du beder om nye billetter. Jeg har prøvet det med succes, så er uheldet ude, så send mig en mail eller skriv på vores FB-side, så sender jeg kontaktinfo og vejledning. Det er Disneys "nødplan" for at imødegå dage med dårligt vejr.

Andre parker

LEGOLAND Florida
ligger kun ca. 35 min. kørsel syd for Paradise Palms Resort, åbnede pr. den 15. oktober 2011 og er nu også udvidet med et vandland. Bemærk at et sæsonpas til LEGOLAND Danmark giver 50% rabat på 1-dagsbilletten til LEGOLAND Florida - se LEGOLAND sæsonpas fordele. Billetter kan pt. købes på lokale billetkontorer fra 50$ for en dagsbillet (normalpris 69$), så det er een af de billigste parker at besøge. Umiddelbart er forlystelserne ikke så vilde ud fra amerikansk målestok, så det henvender sig primært til familier med mindre børn (under 12 år).

SeaWorld
Besøg SeaWorld og se de fantastiske shows med delfiner, søløver og ikke mindst showet ”One Ocean” med de store spækhuggere er et absolut must. Kom i god tid for at få gode pladser til de store shows, og hvis du ikke ønsker at blive drivvåd under showet, så lad være med at sætte dig på de første 10–12 rækker!

Husk at du ved at henvende dig ved skranken lige t.v. efter indgangen kan få en gratis dagsbillet, der giver adgang til parken igen ved besøg indenfor en uge - en god idé, hvis man ikke når at se hele SeaWorld på een dag.

Lige ved siden af SeaWorld ligger Aquatica, en forholdsvis ny vandpark der primært henvender sig til familier med mindre børn, den har dog også nogle gode vandrutsjebaner, og inviterer til en dag med ren afslapning i de opvarmede "floder". HUSK at købe og printe billetterne til disse to parker hjemmefra (eller fra internet Cafeen i klubhuset), så sparer du 10-20$ pr. billet, foruden ventetiden i billetkøen. OG den bedste mad-deal i Aquatica får du ved at kombinere indgangsbilletten med en heldags-buffet i Bahama Beach restauranten. Så kan du spise og drikke ALT hvad du har lyst til HELE dagen for blot 15-20$ pr. person - det kan ikke gøres billigere i den park.

Og herudover er der selvfølvelig Discovery Cove, hvor du kan komme ud at svømme med delfiner. Selvom det er den dyreste oplevelse i Orlando, så er det et must for mange at prøve. MEN en billet til Discovery Cove giver dog også adgang til SeaWorld, så her er der da 85$ sparet. HUSK i øvrigt at bestille tid til at svømme med delfiner i rigtig god tid, gerne allerede inden afrejsen på deres hjemmeside, for der er "kun" ca. 1.000 pladser pr. dag. Tiderne uddeles om morgenen ved ankomst så mød op senest kl. 08.00.

Universal Orlando
Universal består nu tre temaparker, efter at deres helt nye vandland; Vulcano Island åbnede pr. juni, 2017, Universal Studios og Islands of Adventure ligger ved siden af hinanden med fælles parkeringsplads, hvor Vulcano Island ligger for sig selv med egen indgang og parkering. Den ældste park er Universal Studios, hvor du kommer bag kulisserne i film og fjernsynsstudier. Den anden park, der er den absolut flotteste og den vi vil anbefale at besøge pt, er Islands of Adventure. Den har den vildeste rutsjebane; Hulken, og især det nye Harry Potter Land, der åbnede den 18. juni, 2010, er superflot opbygget. Navnet siger alt om, hvilket tema den bygger over, og Harry Potter Adventure Ride, hvor du kommer på en forrygende kosteskaft flyvetur, er absolut den vildeste og fedeste forlystelse pt. Og husk, at hvis du vælger at prøve een af de to vandrujstebaner, så bliver du altså gennemblødt.

Herudover binder City Walk området, en pendant til Disney Springs, de to parker sammen med masser af aftenunderholdning, restauranter, biograf, diskoteker og spillesteder der først lukker kl. 02.00. Men kan nøjes med at besøge denne del om aftenen, det koster kun 15$ for parkering.

Billigste billetter til Universal er en to-dages kombibillet til begge parker fra i alt 199$, eller du kan købe en Orlando Flex 5-park Ticket der gælder til ubegrænset antal besøg i 14 dage i SeaWorld, Universal, Islands of Adventure, Aquatica og Vulcona Bay. Det kan i højsæsonen være en god idé at købe ekspresskort og prisen variere efter sæsonen og tilgængelighed, og selvom de koster temmelig mange penge oveni indgangsbilletten, så kan det til gengæld betyde flere timer sparet på at stå i kø.

Wet 'n Wild
Bemærk at dette vandland blev lukket helt ned pr. den 31. december, 2016, men nogle af dets forlystelser er flyttet til Vulcano Bay; Universal's helt nye vandpark.

Busch Gardens
Busch Gardens ligger i Tampa Bay og er også en super familiepark som tilbyder fascinerende attraktioner.

Gatorland
Gatorland er en ældre, forholdsvis billig og mere overskuelig park - men den er absolut et besøg værd. Her kan du komme tæt på alligatorerne, skildpadder, slanger og et mangfoldigt fugleliv. Der vises shows med ”Gator Wrestling” og ”Gator Jumparoo” så brug en halv dag på at nyde den og er det godt vejr, så husk badetøjet til børnene for parken har en vandlegeplads.

Old Town Kissimmee
Er du mere til gøgl og tivoli med bl.a. 90 meters frit fald, så besøg Old Town Kissimmee. Her er der Elvis Night om onsdagen, motorcykel optog hver tordag og optog med veteran amerikaner biler hver fredag aften, og så er der musik, barer, pokerspil og dans hver aften.

Celebration
Selvom Celebration "bare" er en bydel, så gør dig selv den tjeneste at tage et højresving ved vandtårnet på US 192, og brug en time eller to på at opleve Walt Disneys oase af en by i byen. Celebration har en helt speciel atmosfære med eget universitet, golfbane og med huse der lidt større end gennemsnittet, men også med rig mulighed for at komme hinanden ved.

Orange County Convention Center
Skal du deltage i een af de mange internationale messer, konferencer eller sportsbegivenheder i Orlando's store konferencecenter, så ligger det kun 15 min. kørsel fra Paradise Palms Resort, og er dermed et godt alternativ til at bo på mindre hotelværelser.

The Silver Spurs Rodeo
arrangeres i februar og juni hvert år, og er et af USA's største rodeoshows. Siden 1944 har nogle af landets bedste rodeoryttere vist sine færdigheder på hesteryg. Her kan du opleve ægte amerikansk kultur - husk cowboyhat!Andre attraktioner

Floridas officielle turist website er blevet væsentligt udvidet og fortjener bestemt et besøg. Den indeholder rigtigt meget turistinfo, kort over Florida og byerne, samt en hel del rejseguides der kan downloades som e-books - helt gratis; www.visitflorida.com. Magasinet "Visit Florida" kan også downloades gratis til iPad, find den på App Store. Ellers besøg også www.visitorlando.com. Her kan du også tilmelde dig MagiCard ordningen, det er gratis og kortet giver adgang til en lang række rabatter.

Kennedy Space Center
Se det fantastiske Kennedy Space Center (NASA), se filmene fra rumstationen i IMAX biografen, tag busturen rundt for at se kommandocentralen fra 1969, Saturn raketten i fuld størrelse, og prøv selv at blive sendt af sted i simulatoren og hør en masse om opsendelserne. Den sidste opsendelse med de "gamle" rumfærger blev foretaget i maj måned 2011, og pt. vides det ikke hvornår afløserne vil være klar. Bemærk i øvrigt at NASA ikke er så spændende for helt små børn.

Billetter kan købes i to udgaver, vi har "kun" prøvet den de kalder "Regular Admission", og den dækker fint de ting, der er at se, inkl. rundturen med bus. Den anden mulighed; "Space Pass" er inkl. frokost med en astronaut og en "Up Close Tour", den skulle også være meget interessant, men den kræver pkt. 1) at man forstår engelsk ret godt, og 2) at man er lidt mere end almindeligt interesseret i NASA /rumfart.

Pirate’s Cove
Minigolf ”American style”. Pirate's Cove er "the Original Adventure Golf", hvor farlige pirater kommer til live i denne prisvindende temapark. Put dig igennem huler, over broer og under vandfald, alt i en atmosfære af naturlige vidundere og ekstraordinære landskaber. Dette er blot én af flere minigolf baner i området, udover den på International Drive lige foran det store Coca Cola Orlando Eye pariserhjul, så ligger der også een op af I4 udenfor Disney Springs, plus der også er en udemærket minigolf med to baner på Hw192. Priserne ligger fra ca. 11 - 16 USD pr. spil.

Scenic Boat Tour, Winter Park
Er en lille overset attraktion i det "gamle" downtown Orlando. De tilbyder guidede bådture af ca. en times varighed rundt i søerne og ad små kanaler i det historiske Winter Park. De ældste huse er fra slutningen af 1800 tallet, og de har haft nogle ret interessante ejere igennem tiderne. Det hører også med, at der her ligger nogle af de allerdyreste huse og grunde i Orlando. Meget flot område og som man også kan se af hjemmesiden, så er det en ret simpel operation. De har 4-5 åbne både, hver med plads til ca. 18 personer, og typisk bemandet med ældre herrer (pensionister?) som kaptajner og guider. De tager kun imod kontanter og prisen er 14 USD pr. person. Der er gratis parkering i 3 timer lige ned til bådepladsen. Og når man nu er i Winter Park, så gå en tur i området, det er faktisk en meget hyggelig bydel. Og det kan evt. også kombineres med en gåtur rundt om Lake Eola i Downtown Orlando, kun ca. 10.-15 min. kørsel derfra.

Showcase of Citrus
Er en anden og egentlig ret overset attraktion 10 min. kørsel nordpå ad Hw27. Det er en Citrus plantage, hvor der plukkes og produceres mange forskellige appelsiner, afhængig af sæsonen (typisk fra oktober til maj). De har en gammeldags meget blandet landhandel med honning, appelsiner, merchandise, øl, vin og mange andre "gode sager". men deres hovedattraktion er 4x4 Monster Truck tur rundt i plantagen, varighed ca. en time, med kombineret chauffør og guide, der fortæller om plantagen, historien, dyrerne m.v. Se hjemmesiden for billeder af deres monster trucks, de er kæmpestore. Vi købte billetter til Monster Truck turen på Groupon og sparede derved ca. 50% = ca. 12 USD pr. person (i stedet for 25 USD).

Hot Air Balloons, Orlando
har du endelig mulighed for at prøve at flyve luftballon. Vi købte billetterne via Groupon.com, hvor prisen pr. person kom ned i ca. kr. 850,- for een times flyvning. Det skulle være ca. en tredjedel af prisen for en tur med luftballon i DK (har vi hørt). Turen starter tidligt om morgen med mødetid een time før solopgang dvs. ca. kl. 06.00 (oktober måned), hvor man bliver registreret i deres velkomstcenter, der nu er flyttet til "Citrus Showcase" 10 min. kørsel nord på Hwy 27 fra Paradise Palms Resort. Herefter bliver man kørt ud til afgangsstedet, hvor ballonerne bliver læsset af og pustet op. På vores tur var der i alt fem balloner, der skulle afsted. Og efter nogle sikkerheds instrukser blev vi sendt afsted i solopgangen. Og ja, det er en helt stille og pragtfuld oplevelse, og ja, du kan godt være med, selvom man har tendens til noget højdeskræk. Vi har med en 20 mands luftballon + luftskipper, så det er helt sikkert at stå i kurven. Efter en times flyvning er man selv med til at pakke ballonen sammen, og herefter er der champagne, inden man køres retur til velkomstcentret. I alt tager arrangement ca. 3,5 timer, og det kan varmt anbefales til alle.

Devils Den
er en noget anderledes ferieoplevelse med snorkling eller dykning, der foregår i en underjordisk forhistorisk grotte, dog med en åbning til sollys foroven. Selvom Devils Den ligger ca. 1 time og 45 min. kørsel fra Paradis Palms Resort, så er det køreturen værd. Selve grotten ser nøjagtig ud som på billedet på deres hjemmeside, og det er en speciel oplevelse, at snorkle i det klare og kolde vand (ca. samme temp. som i en dansk svømmehal) sammen med fisk og skildpadder. Prisen pr. voksen for adgang og leje af snorkle udstyr er i alt 25 USD, for max. to timers svømning. Selvom du ikke har prøvet at snorkle før, så kast dig endelig ud i det, for det er ikke svært. Herudover er der tilknyttet et parkområde, med en sø med masser af flere fisk.

Crystal River
Tag på en heldags udflugt til Crystal River og prøv at svømme med de tonstunge, men meget godmodige søkøer. En heldagstur med båd, våddragt og forplejning koster ca. 100$ pr. næse, men så får du også en helt speciel oplevelse, når de nysgerrige søkøer svømmer så tæt forbi, at du kan røre ved dem (børn under 5 år er gratis og børn under 12 = halv pris). Du kan også "nøjes" med en tre-timers tur til 45$, uanset turens længde så skal du tidligt op, for mødetiden er senest 07.30, og der er 1½ times kørsel. Enkelte arrangører tilbyde også turer fra kl. 10.00. Bemærk dog at der ikke er så mange søkøer i floden om sommeren.

Boggy Creek Airboat rides
Det skal prøves at sejle med Airboat, dvs. både med flad bund drevet af store propeller. De er en speciel oplevelse at sejle med op til 70 km./timen igennem Florida’s lavtvandsområder med eksotiske fugle, skildpadder og alligatorer i deres naturlige element. Vi har prøvet Boggy Creek Airboat og det er den der ligger tættest på Paradise Palms Resort. Bemærk at sejler ud fra to steder, så vælg den fra East Lake, 3702 Big Bass Rd, Kissimme. En tur for to voksne og to børn koster i alt ca. 96$, eller kom før kl. 10.30 og spar 5$ pr. næse.

Daytona
Er du til NASCAR race og motorsport, så er Daytona 500 racetrack det helt rigtige sted at besøge. Her er der mulighed for at se NASCAR løb, Harley Davidson motorcykeltræf og selv prøve sine evner af som racerkører. Og uanset om interessen for motorsport er stor eller lille, så kan vi anbefale at hoppe med på een af de 5 daglige All Access ture rundt på det kæmpestore anlæg af en motorbane. All Access turen varer i alt 90 minutter og koster kun 25 USD, inkl. adgang til museet bagefter.

Hvorfor ikke udleve drengedrømmen og leje en Harley-Davidson et par dage - eller tre? Og der er rig mulighed for at konen / kæresten kan leje sin egen motorcykel - eller blot køre med bagpå. Og er I flere familier af sted på ferie, hvorfor så ikke give mændene / drengene ”fri” en dag eller to til at cruise på highways’ene?

En af de helt store Harley-Davidson events i Florida er uden tvivl det årlige Daytona Beach "H-D Bike Week”. Træffet løber over 4 dage midt oktober - eg. Biketoberfest - og over ca. to uger sidst i februar og/eller først i marts måned. Siden starten i 1937 er det vokset til et af verdens største motorcykeltræf, med bl.a. motorcykelløb på Daytona International Speedway. Og der er uden undtagelser Harley'er for ALLE, der er de fedeste stylede og ondeste monster Harley'er, Harly'er for pensionister og ja, selv Harley'er for kørestole og med støttehjul(!).

Sportsarrangementer og koncerter

Det er noget af en oplevelse at se og være med til en NBA basketball kamp. Som alt andet i USA er det meget stort og meget "livligt" at være tilskuer til. Her kan du finde kamp-programmet for NBA Orlando Magic Team. Vær opmærksom på om det er en hjemme- eller udekamp, og om kampen evt. spilles i Tampa. Billetter skal købes herhjemmefra og i god tid, ellers kan (vil) der være udsolgt. Der er billetter i alle prisklasser fra ca. 6 - 313$, men pas på med at købe billetter på de bagerste rækker, for så kommer I til at sidde helt oppe under taget og meget langt væk fra kampen!

I kan finde billetter til NFL football hvor Miami og Tampa Bay er med på bl.a. Ticketcity.com eller Ticketmaster.com der begge har et bredt udvalg af billetter til forskellige sportsgrene. Vær opmærksom på at sæsonen strækker sig fra september til januar, hvor der spilles playoff kampe i NFL. Hvor de spilles afhænger af, hvilke hold der har kvalificeret sig til slutspillet. Super Bowl finalen spilles altid den 1. søndag i februar. Alt. til NFL kunne være College Football - billetter og collegehold findes også på Ticketcity.com.

Vi var til kampen mellem Tampa Bay Buccaneers og New Orleans Saints søndag den 16. oktober 2011, og det var en sindsyg god oplevelse, også selvom du ikke lige kender alle reglerne. Det var en eftermiddagskamp der startede kl. 16.15, men amerikanerne varmer op allerede fra om morgenen, hvor udeholdets fans holder Tailgate Parties, dvs. at de har camperet på p-pladsen, hvor de griller, spiller musik og holder fest, også sammen med hjemmeholdets fans.

Raymond James Stadium med ca. 65.000 siddepladser er i sig selv imponerende. Efter anbefaling havde vi booket pladser bag Tampa Bays mål, sektion 145, lige under deres Piratskib (ja, sådan et har de faktisk stående inde på stadium!). Den anbefaling er hermed givet videre, der var forrygende underholdning, piratskibet fyrer kanonen af når Buccaneers scorer, og de skyder hvide, røde og sorte perlekæder og t-shirts udover publikum. Og bagefter tror du så, at de skal holde i kø i flere timer for at komme hjem? Men nej, politiet sørger for at afspærre og ensrette alle gader, så efter 10 min. er du på I4'eren på vej hjem.

Vi kom 2 timer før kampstart, kampen varede godt 3 timer, men tiden fløj afsted, der sker bare hele tiden noget, og der er en supergod stemning på stadium. Prisen pr. billet bestilt elektronisk på ticketmaster.com var 110$ pr. næse, og der var fint udyn til banen. De bedste pladser er på sidelinjen 2. etage forrest, men her starter prisen så også ved ca. 220$ pr. næse. Billetter på 3. og øverste etage længst væk kan IKKE anbefales selvom prisen her kun er 69$.

Og uanset om det lige er dit favoritband, der er på turne, eller måske blot et band / en kunstner, du kender bare lidt til, så kan vi varmt anbefale at booke billetter til en koncert i Amway Centret, Orlando. Det er som alt andet i USA en STOR indendørs arena med plads til ca. 20.000 koncertgængere. Og stemningen er helt fantastisk og amerikanerne giver den fuld gas til koncerter, de forstår virkelig at holde en fest (også selvom lyden ikke var super fantastisk, men lad nu det ligge). Vi var til Jonas Brothers koncert pr. august, 2019 i en udsolgt hal. Billetterne blev købt hurtigt og nemt på SeatGeek.com, og selvom vi sad i sektion 225 midtfor på næstsidste række, så var udsigten til scenen og oplevelsen super god. Jeg ville ikke anbefale disse pladser til et sportsarrangement, men det fungerede superfint til en koncert. Og parkeringen er også relativ nemt, der er 4-5 stor p-huse i gåafstand og p-prisen varierer fra 12-20 USD. Opvarmningen stod Jordan McGraw (udover at han er Dr. Phil's søn, så kendte vi ham ikke, så ham kunne vi godt have sprunget over) og så Bebe Rexha for. Så show start var sat til kl. 19.30, men Jonas Brothers kom først på kl. 22.00 og spillede så i halvanden time. Men som sagt, selvom jeg er ikke super fan, det er mere vores to teenage døtrer, så var det er super oplevelse og alle 4 timer værd.