Flybilletter | MC/billeje | Top attraktioner | Shopping | Restauranter | Golf | Strande | DiverseDansk | English

Shopping


Der er fantastiske muligheder indenfor shopping og selvom dollaren er steget de seneste par år, så er der stadig mange penge at spare. Langt de fleste butikker og outlets ligger indenfor 20-30 min. kørsel på Highway 192, op langs I4 og ikke mindst på International Drive.

Her finder du Clinique kosmetik produkter til ca. en 1/3 af prisen i DK, og G-star, Miss Sixty, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Burberry, DKNY, Adidas, Nike sko og sportstøj til under halv pris. Specielt de amerikanske tøj- og skomærker er billige, men også ECCO sko er repræsenteret i Premium Outlet med billige restpartier.

Vær opmærksom på at de priser der skiltes med i butikkerne er eksklusiv skatter, dvs. at der i Orlando tillægges ca. 7,5% i salestax af varens pris, når du betaler ved kassen.

Lukkelov er et helt ukendt begreb i USA, så de fleste butikker har åbent alle ugens 7 dage fra 10.00 - 20.00 på hverdage, Super Target fra kl. 10.00 - 22.00. BEMÆRK at WalMart har tidligere haft døgnåbent, men pr. april, 2022 holder de "kun" åbent fra kl. 06.00 - 23.00, 7 dage om ugen.

Der er fortsat en hel del at spare på Apple produkter i USA. Der er ca. 30% at spare på iPhones, MEN pas på billigere kopier med uægte software og vær opmærksom på at telefonkøb kan være betinget (og dermed SIM-låst) af samtidig køb af telefonabonnement, ligesom vi kender det i DK. På et Apple Watch sparer du ca. 600,- kr. og det gælder også for en Apple TV-boks, hvor du kan spare 35% på køb i USA. Der ligger en Apple butik i Florida Mall, men du kan også købe Apple produkter i ex. WalMart.

Hvis du er på udkig efter fotoudstyr, så er der også mange penge at spare ved at købe i USA. MEN pas på med at købe i de små uautoriserede butikker, hold dig til de autoriserede butikker som f.eks. fotoshoppen i Florida Mall. Ellers risikerer du nemlig at prisen pludselig er steget med flere hundrede dollars, når du skal afhente udstyret pga. ekstra fragt, leveringsomkostninger, ekspeditionsgebyrer etc. Vi kender et eksempel på at butikken lagde 220$ oveni prisen pga. leveringsomkostninger. Og så var prisen alligevel ikke helt så god, som først antaget.

Selvom skitøj og skijakker måske ikke lige er det, de fleste forbinder med Florida, så er der en butik på International Drive der sælger skitøj, heriblandt Canada Goose til ca. halv pris -> Peter Glenn store. Jeg kender det ikke selv, men jeg har ladet mig fortælle at det er topkvalitet og eksklusivt mærke indenfor specielt vinterjakker.

Florida Mall ligger på highway 528 på vej til/fra lufthavnen og er det største indkøbscenter med 253 butikker samlet et sted, et anerkendt center for både turister og fastboende. Her finder du bl.a.

- M&M’s butik, udelukkende med M&M's + accessories
- Apple Store
- Nordströms kosmetik
- JC Penny, tøj til meget billige penge
- Build-A-Bear, bamser, tøj og accessories til ca. halv pris
- Macys
- H&M og en masser andre tøjbutikker
- Disney butik, husk at købe Disney prinssesse kjoler og accessories her, de er ofte på tilbud.Orlando Premium Outlets ligger tættest på Paradise Palms Resort lige efter afkørsel 67 på I4, har pt. 110 forretninger, men er ved at udvide kraftigt. Her finder du mærkevarer, hvor der er op til 65 % at spare på mærker som Giorgio Armani og Hugo Boss med flere. Af udvalgte butikker kan nævnes:

- Nike outlet
- Adidas outlet
- Converse
- Geox sko
- Levis
- Ralph Lauren
- Tommy Hilfiger
- Disney outlet
- Cosmetics Store, en lille men meget billig kosmetikbutik

NB NB - Her er et par TIPS til EKSTRA rabat:

1) Køb et kuponhæfte i info-centret i Food Court til 5$.
2) Det kan bl.a. bruges i Converse og Geox.
3) Køb for max. 75$ i dit 1. køb, det udløser ca. 15$ i rabat.
4) På bon'en får du en kode, hvor du kan vurdere butikken.
5) Gør det derhjemme, så får du en ny rabatkode, der giver op til 20% rabat på HELE dit næste køb.
6) Så på dit 2. besøg shopper du resten af det, du skal bruge.

OG rejser I flere sammen, så husk kun at købe et kuponhæfte, for i hæftet er der en kupon til et kuponhæfte mere - helt gratis!

Det tidligere "Prime Outlet", der ligger for enden af International Drive er for nyligt overtaget og omdannet til endnu et Premium Outlet, og det er et mere ”åbent” shoppingcenter med gader imellem butikkerne og igen et meget bredt udvalg i de mange butikker.

Mall at Millenia lokaliseret lidt længere nordpå på I4, er et mere luksuriøst indendørs indkøbscenter med mærker som Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Burberry, Cartier og butikkerne; Neiman Marcus, Bloomingdale’s og Macy’s. Et meget flot, men ikke nødvendigvist billigt indkøbssted. Her ligger der også et IKEA, der bl.a. har VASA knækbrød og rugbrødsblanding til hjemmebag, hvis du får hjemvé.

Lake Buena Vista Factory Stores er også et shoppingcenter med fabriksudsalg af mange kendte mærkevarer.

Skulle du i øvrigt få lyst til at forkæle dig selv, konen eller datteren med en omgang manicure, pedicure eller begge dele, så finder du negle og spa saloner på hvert andet gadehjørne. Det er dog ikke alle saloner der er lige gode, vi kan anbefale J. Nails & Spa, 600 Cagan Park Ave., suite 108A i Clermont, den ligger lige overfor WalMart ca. 10 min. kørsel fra Resort’et. En behandling kan godt tage 1 - 1,5 time og priserne ligger fra 12 - 42$.

Indførsel af varer til Danmark

Som indrejsende til Danmark fra lande udenfor EU er det tilladt at indføre toldfrie varer (tobak, vin og spiritus undtaget) for et beløb på 3.250 kr. Indkøb herover skal der betales told og afgifter af. Satser pr. 1. december 2008 - tjek de præcise regler og mængder på www.skat.dk.